Over Rambo

Naam Rambo
Plaatsingsdatum 17 november 2023
Geboortedatum 25 november 2019
Ras shih zu
Geslacht Man
Gecastreerd / gesteriliseerd Nee
Vachtverzorging trimmen
Speciale verzorging hypo-allergeen voer

Informatie

We vallen direct met de deur in huis:

Rambo heeft zich bij zijn vorige eigenaar niet goed begrepen gevoeld. Vervelend natuurlijk want dat werkt niet motiverend voor het zelfvertrouwen en zo kunnen ongelukjes er gemakkelijk insluipen. En zo helaas ook geschied, aangezien hij meerdere malen heeft gebeten in een voor hem onveilige/niet begrepen situatie.

Voor hem is het dan ook van belang dat hij een eigenaar vindt die in eerste plaats consequent met hem aan de slag gaat. En heel belangrijk: ook consequent blijft!! Rambo is namelijk niet geschikt als knuffelhond, bankligger (ook al denkt hijzelf van wel) maar heeft behoefte aan duidelijkheid (grenzen). Zo ook dient hij begrensd te worden in welke ruimte van hem is. Hij heeft zijn eigen plek nodig: mand, bench (open) of kleed. Dat is zijn domein en dit dient gerespecteerd te worden. Wil hij zijn bubbel vergroten (door op de bank/stoel te willen) dan dient dit direct, met zachte hand, gecorrigeerd te worden, oftewel begrensd.  

Alleen op deze manier zal er duidelijkheid geschept kunnen worden voor Rambo, als wel baas, waar jullie staan. Ongewenst gedrag zal daardoor vermeden kunnen worden en leven in harmonie zal de kers op de taart zijn!

Bij ons laat Rambo zich zien als een lieve, aanhankelijke maar onzeker hond. Die zich, met de juiste begeleiding, laat zien als prettig gezelschap. Om dit prettige gezelschap te creëren is het gewenst zijn "gebruiksaanwijzing" onder de knie te krijgen. Vandaar dat we voor hem op zoek gaan naar een eigenaar die ervaring heeft met soortgelijk gedrag bij honden. Die de lichaamstaal van de hond kan lezen en hierop met zachte maar duidelijke hand kan anticiperen. Rambo is namelijk een viervoetertje dat vooral baat heeft bij een voor hem goede structuur!!

Hij houdt van spelletjes (apporteren), knuffels (pluche) en wandelen en laat over het algemeen positief geïnteresseerd gedrag zien naar soortgenoten.

Rambo vindt het niet prettig om alleen in de kennel te verblijven en laat dit ook met regelmaat merken door luid geblaf. De situatie bij ons is dan ook niet ideaal maar hoe dit zich verhoudt in een thuissituatie (wanneer u een keer zonder hem de deur uit gaat) is ons dan ook onbekend. De mogelijkheid van verlatingsangst is dan ook aanwezig maar in welke vorm is lastig in te schatten. Een huishouden waarin hij niet veel alleen hoeft te zijn is dan ook de wens. Maar ook de ervaring, mocht de verlatingsangst opspelen, dit in een rustig tempo te begeleiden.

I.v.m. een huidallergie staat Rambo op hypoallergeen voer. Dit is momenteel redelijk onder controle, maar blijft natuurlijk wel een aandachtspunt aangezien ook "beloningstractaties" etc. hierin doorgevoerd dienen te worden .

U raadt het wellicht al: CONSEQUENTIE is bij Rambo het toverwoord!! Alleen op deze manier zult u uiteindelijk elkaar gaan begrijpen en volop van elkaar kunnen gaan genieten!

We plaatsen Rambo niet bij kinderen en alleen in een rustig huishouden.

Nieuwsgierig? En wilt u van ons alle ins en outs horen, die wij u kunnen vertellen over Rambo, dan zien wij graag uw reactie tegemoet!

Wij vragen je alleen te reageren via de mail, met een uitgebreide persoonlijke toelichting en motivatie. Als je via de “bezoek plannen” knop reageert, kunt je de gewenste informatie vermelden bij de toelichting. Op reacties zonder toelichting wordt niet gereageerd. 

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt er daarom rekening mee dat een hond tijdens de eerste kennismaking nog niet geplaatst wordt. Per dier kijken we hoe vaak het noodzakelijk is om terug te komen. De afspraken worden in overleg en in kort tijdsbestek ingepland. Ook willen wij kennismaken met het gehele gezin, inclusief de eventuele al aanwezige hond(-en). Op het asiel krijgen jullie alle tijd om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen. 

Na een positieve kennismaking worden de verdere afspraken gemaakt. 

Rambo kan

  • verlatingsangst hebben
  • niet in druk huishouden

Rambo is

  • zindelijk
  • gebaat bij consequente baas
  • in bezit van territoriumdrift

Extra informatie

Geïnteresseerd in Rambo?

Neem contact met ons op via de "een bezoek plannen" knop, of bel ons op (0314) 32 48 54

Let wel: het kan zijn dat er al andere gegadigden zijn, die een afspraak hebben gemaakt om kennis te komen maken. Dit wordt hier niet zichtbaar.