Over Jody

Naam Jody
Geboortedatum 12 september 2012
Ras Kruising
Schofthoogte > 50 cm
Geslacht Vrouw
Gecastreerd / gesteriliseerd Ja
Vachtverzorging Trimmen/ borstelen noodzakelijk
Speciale verzorging Geen

Informatie

Onze Jody, een prachtexemplaar om te zien, maar voordat je reagerrt vanwege haar uitstraling, eerst het volgende:

Jody valt in de categorie berghonden: veel van deze honden spreken mensen erg aan dankzij hun uiterlijk dat doet denken aan enorme knuffelberen, maar hun zelfstandige, waakse en bovenal beschermende aard maakt dat dit zeker niet honden voor iedereen zijn. In het Engels staan ze bekend als livestock quardian dogs, wat hun oorspronkelijke taak duidelijk maakt, namelijk het beschermen van vee.

Het spreekt dat de bovenvermelde beschermende aard goed in banen geleid moet worden. Deze taak rust bij de eigenaar, dus het is van belang voor een toekomstige eigenaar dat deze bezit over voldoende kennis over het karakter van het ras.

Berghonden reageren in de regel slecht op een harde opvoeding. Ze eisen een respectvolle en rechtvaardige behandeling. Bij de opvoeding is de spreekwoordelijke ijzeren vuist in een fluwelen handschoen van toepassing. Strikt en consequent, maar liefdevol en eerlijk. Vandaar nogmaals, kennis is noodzakelijk.

Jody laat zich bij ons zien als een vrolijke, zelfstandige hond. In het begin ietwat onwennig van vreemde geluiden en voertuigen maar dit had ze snel overwonnen. Ook het wandelen aan de lijn was snel aangeleerd. Je ziet haar genieten wanneer ze lekker in de buitenweide kan zijn. Gewoon liggen en observeren, daar doe je haar een plezier mee. Wel verblijft ze bij ons in de anti-uitbraakweide aangezien ze zonder al teveel moeite over het 2,5mtr hoge hekwerk klimt.  

Een uitgebreid verhaal over een prachtige, baasgerichte hond. Die ontzettend loyaal is en haar leven zou geven voor een baas, mits de baas dit verdient 😉 en investeert in een goede baas-hond relatie.

Voor Jody zijn wij op zoek naar een woonsituatie, bij voorkeur in het buitengebied én bij voorkeur bij één- of meerdere honden omdat wij verwachten dat als voorzien wordt in haar behoefte om bij een roedel te horen, haar drang om 'uit te klimmen' zal verdwijnen. Uiteraard is daarbij van belang dat de weg van de geleidelijkheid in kleine stapjes bewandeld wordt en dat Jody en haar soortgeno(o)t(en) een goede match vormen wat vooraf door kennismaking zal moeten blijken. 

Heb je de juiste ervaring/kennis, beschik je over voldoende ruimte (zowel binnen als buiten) en daarnaast een rustig huishouden zonder kinderen, dan horen wij en natuurlijk Jody, graag van je!

I.v.m. grote drukte:

Graag alleen reageren via de mail, met uitgebreide persoonlijke toelichting en motivatie (dit kunt u vermelden bij toelichting). Op reacties zonder toelichting wordt niet gereageerd. Mocht u na 7 dagen geen reactie hebben ontvangen dan is de keuze helaas niet op u gevallen maar wensen wij u uiteraard wel succes met de verdere zoektocht.

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. Per hond bekijken we hoe vaak het noodzakelijk is om terug te komen voor kennismaking. Deze kennismakingen dienen op kort tijdsbestek ingepland te worden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen. Na een positieve kennismaking kunnen er verdere afspraken gemaakt worden.

Jody kan

  • bij soortgenoten (maar is wisselend)
  • niet bij kinderen
  • niet loslopen

Jody is

  • zindelijk
  • zelfstandig

Extra informatie

Geïnteresseerd in Jody?
 
Neem contact met ons op via de "een bezoek plannen" knop hierboven of bel ons op (0314) 32 48 54