Over Dexter

Naam Dexter
Plaatsingsdatum 1 november 2023
Geboortedatum 9 juni 2017
Ras kruising
Schofthoogte >50cm
Geslacht Man
Gecastreerd / gesteriliseerd Ja
Vachtverzorging weinig
Speciale verzorging oren zijn aandachtspunt

Informatie

Dexter is een mixje. En wanneer u blindelings zal moeten raden is het voor menigeen direct helder dat er ingrediënten van de Beagle inzitten. Ook qua looks, jachtinstinct en zijn gezonde eetlust komt de Beagle in hem naar boven. Dexter is een kruising Beagle/Mopshond.

Zijn karakter is te omschrijven als een vrolijke hond die graag omringd is door zijn eigenaren. Zodat hij mee kan vieren in de gezelligheid maar ook samen actief aan de slag kan. Zo is hij zeker te porren voor lange wandelingen maar ook uit te dagen voor een balspel (hij deelt u graag zijn apporteer kwaliteiten). En zoals u op de foto's kunt zien is hij ook nog eens hartstikke fotogeniek :-)

U zult het haast niet verwachten maar naast deze vrolijkheid en gezellig heeft Dexter een ietwat onzekere inslag. Hij kijkt namelijk eerst de kat uit de boom. En om hem met 4 poten op de grond te laten staan heeft hij een baas nodig die hij kan vertrouwen. Die hem de juiste leiding geeft. Zodat Dexter de kans krijgt om met opgeheven hoofd door het leven te stappen.

Met Dexter wordt het een feestje om speuractiviteiten te verrichten. Dit kan zowel thuis uitgevoerd worden maar ook tijdens een wandeling. U zult versteld staan wat de mogelijkheden hierin zijn en niet te vergeten het plezier dat het jullie samen zal brengen. Voor het goede speurwerk is de Beagle uitermate geschikt en deze eigenschap verlangd ernaar om geprikkeld te worden. Naast het nodige speurwerk heeft Dexter ook de behoefte aan lange wandelingen. Tenslotte is de Beagle gefokt om lange afstanden af te leggen. Een actieve baas die het leuk vindt om lange afstanden af te leggen: per voet of per fiets is dan ook een must. Wel in gedoseerde tempo wanneer jullie beginnen gezien het gewicht van Dexter een tikkeltje aan formaat is.

Alleen zijn vindt Dexter geen lolletje. Op zich niet zo vreemd gezien de Beagle hierom bekend staat. Hij is het liefst in een meute of bij zijn eigenaar. Als hij zich alleen voelt zal hij hard gaan huilen of blaffen en dat kan hij heel lang volhouden. Dit is dus zeker een punt van aandacht voor zijn nieuwe eigenaar.  

Voor deze vrolijke, gezellige en sportieve speurneus zijn wij op zoek naar:

 • Mensen met ervaring en bekendheid van het ras
 • Eventueel kinderen vanaf 10 jaar
 • Eventueel stabiele soortgenoot
 • Actieve eigenaar of gezin
 • Een thuis waar hij niet alleen hoeft te zijn
 • Een huis met omheinde tuin
 • Een thuis zonder katten/konijnen/vogels

Dus kort door de bocht een paradijsje dat aansluit aan de behoeften van Dexter.

Nieuwsgierig geworden naar deze vrolijke, sportieve en gezellige speurneus?

Wij vragen je te reageren via de mail, met een uitgebreide persoonlijke toelichting en motivatie. Als je via de “bezoek plannen” knop reageert, kunt je de gewenste informatie vermelden bij de toelichting.

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt er daarom rekening mee dat een hond tijdens de eerste kennismaking nog niet geplaatst wordt. Per dier kijken we hoe vaak het noodzakelijk is om terug te komen. De afspraken worden in overleg en in kort tijdsbestek ingepland. Ook willen wij kennismaken met het gehele gezin, inclusief de eventuele al aanwezige hond(-en). Op het asiel krijgen jullie alle tijd om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen.

Na een positieve kennismaking worden de verdere afspraken gemaakt.

Dexter kan

 • met andere honden
 • bij kinderen vanaf 10 jaar
 • niet alleen thuis zijn

Dexter is

 • een tikkeltje onzeker
 • een enorm gezelschapsdier
 • zindelijk
 • gezegend van speurneus
 • bang voor katten

Extra informatie

Geïnteresseerd in Dexter?

Neem contact met ons op via de "een bezoek plannen" knop, of bel ons op (0314) 32 48 54

Let wel: het kan zijn dat er al andere gegadigden zijn, die een afspraak hebben gemaakt om kennis te komen maken. Dit wordt hier niet zichtbaar.