Geplaatst

Over Trees

Naam Trees
Plaatsingsdatum 9 september 2023
Geboortedatum 26 april 2014
Ras Labrador
Geslacht Vrouw
Gecastreerd / gesteriliseerd Nee
Vachtverzorging regelmatig borstelen
Speciale verzorging chronische oorontsteking

Informatie

Wanneer Trees je pad kruist is er geen weg meer terug: Trees laat namelijk een sprankelend lichtje achter bij ieder die haar ontmoet. Het is daarom moeilijk te bevatten dat Trees als zwerver bij ons is binnengebracht.

Deze dame op leeftijd is namelijk ongelooflijk plezant gezelschap. Met haar zachtaardige karakter past zij in diverse thuissituaties.

Thuissituaties waarbij zij niet ondergesneeuwd raakt welteverstaan. Kinderen vanaf 8 jaar is mogelijk maar zolang er maar voldoende ruimte overblijft voor Trees. Het is een dame die namelijk intens kan genieten (op de buik, op de rug, op de zij) van aandacht. Een knuffelkampioen ten top!

Een andere hond? Geen probleem, graag zelfs mits dit een stabiele rustige hond is. Trees verblijft momenteel in een gastgezin met reeds aanwezige Lab. Ze ervaart veel houvast bij haar tijdelijke mattie. Valt er aandacht te verdelen dan kan ze zich van haar jaloerse zijde laten zien maar dit geeft absoluut geen problemen van strijd. Samen ravotten en chillen is toch zoveel meer waard.

Eten en Trees: daar kun je haar voor wakker maken op ieder moment van de dag. Trees was best boel aan de maat bij onze eerste kennismaking. We hebben voor haar een dieet op maat gemaakt. Om te pesten? Absoluut niet, we gunnen haar levenskwaliteit! Niks fijner toch, dan de viervoeter van dé dag te ontmoeten tijdens een wandeling en hem/haar op je gemakje bij te kunnen houden.

Voedselgericht is Trees zeker. Of dit nu aan het dieet ligt of Lab-eigen of dat ze gewoon Bourgondiër is, schooien kan ze. Wees dus voorbereid en consequent!

Hoe is het gehoor van Trees? Oren heeft ze (dat is mooi meegenomen) maar ze lijkt wat slechthorend. Ze heeft chronische oorontsteking dus dit zou het kunnen verklaren. Momenteel wordt ze hiervoor op onderhoudsbasis behandeld. Haar naam roepen TREES!!!!! wil soms niet werken. Fluiten of handenklappen kan de oplossing zijn. 

Trees zal zeker in het begin haar nieuwe baas nauwlettend in de gaten houden/volgen. Wees hiervan bewust want niet iedereen zit te wachten op een plak-aan-hond. Ze heeft tijd nodig om het gevoel van vertrouwen en veiligheid te mogen ervaren. Wanneer jullie dit samen op een positieve manier oppakken zult u zien dat de touwtjes zullen vieren.

Degene die zich openstelt voor Trees zal getrakteerd worden op:

Zachtaardigheid, dankbaarheid én vermaak, een maatje dus die je laat stralen!

Degene die we zoeken voor Trees is:

* veelal bij huis

* wellicht in het bezit van een stabiele soortgenoot 

* in het bezit van een woning met afgesloten tuin

* capabel om heel veel knuffels te ontvangen :-)

Wij vragen je te reageren via de mail, met een uitgebreide persoonlijke toelichting en motivatie. Als je via de “bezoek plannen” knop reageert, kunt je de gewenste informatie vermelden bij de toelichting.

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt er daarom rekening mee dat een hond tijdens de eerste kennismaking nog niet geplaatst wordt. Per dier kijken we hoe vaak het noodzakelijk is om terug te komen. De afspraken worden in overleg en in kort tijdsbestek ingepland. Ook willen wij kennismaken met het gehele gezin, inclusief de eventuele al aanwezige hond(-en). Op het asiel krijgen jullie alle tijd om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen.

Na een positieve kennismaking worden de verdere afspraken gemaakt.

Trees kan

  • bij kinderen vanaf 8 jaar
  • netjes aan de lijn lopen
  • met soortgenoten

Trees is

  • zindelijk
  • een enorme knuffelkont

Extra informatie

Geïnteresseerd in Trees?

Neem contact met ons op via de "een bezoek plannen" knop, of bel ons op (0314) 32 48 54

Let wel: het kan zijn dat er al andere gegadigden zijn, die een afspraak hebben gemaakt om kennis te komen maken. Dit wordt hier niet zichtbaar.