Geplaatst

Over Bowy

Naam Bowy
Plaatsingsdatum 22 november 2023
Geboortedatum 1 juni 2023
Ras Labrador
Geslacht Man
Gecastreerd / gesteriliseerd Nee
Vachtverzorging weinig
Speciale verzorging geen

Informatie

Voor Bowy is het niet lastig om de juiste woorden te vinden, want hij is in 1 woord en in alle (h)eerlijkheid FANTASTISCH!!

Wat een mooie inborst heeft deze jeugdige viervoeter. Ondanks dat hij al het e.e.a. voor de kiezen heeft gehad lijkt het hem niet aan het wankelenen te hebben gebracht.

Hij staat vrolijk in het leven en ziet het leven als 1 groot avontuur van mogelijkheden. Mogelijkheden van zelfontwikkeling welteverstaan. En hoe geweldig zou het zijn wanneer u hem daarbij kunt ondersteunen.

Nieuwe gezichten begroet hij vriendelijk. Ditzelfde geldt voor soortgenoten. Hij kent de hondentaal goed en is zeer sociaal. Alle honden worden begroet, er wordt gespeeld en wanneer een senior hond hem iets te enthousiast vindt wordt dit uitermate goed opgepakt en toont hij respect en houdt afstand.

In huis is hij heerlijk relaxed wanneer hij zich veilig voelt. Wanneer hij zijn energie kwijt heeft gekund met bijvoorbeeld een fijne wandeling heb je er totaal geen kind aan. Hij ploft neer in de meest grappige houdingen en het liefst zo dicht mogelijk bij je, dat is gezellig en veilig. Hij zal je, zeker in het begin, op de voet volgen.

Met zijn neus is niks mis, het zal voor hem en voor u een feest zijn om samen op cursus te gaan met wellicht een vervolg tot speuren. Wat eten betreft is dit geen probleem. Hij is verzot op zijn eigen eten, dat hij in een oogwenk op heeft, maar schooit/taant niet wanneer je zelf aan het eten bent.

U zult haast denken is het wel een pup? Jazeker hoor, want er zijn nog genoeg puntjes die wat extra aandacht nodig hebben, dus maak je borst maar nat.

Past het karakter en de leeftijd van Bowy in uw gezinssituatie en voldoet u aan onderstaande wensenlijstje? Dan vragen wij u uitsluitend via de mail te reageren. U krijgt vervolgens een vragenlijst retour die wij graag ingevuld retour ontvangen.

Mocht u binnen 7 dagen na retournering geen bericht hebben ontvangen dan is de keuze helaas niet op u gevallen. Uiteraard wensen wij u dan succes met de verdere zoektocht naar een geschikte kandidaat.

Bent/heeft u:

 • actief
 • voldoende tijd
 • geduldig
 • eventueel kinderen vanaf 10 jaar
 • huis met afgesloten tuin
 • welwillend cursus te volgen
 • wetende wat het inhoud een puppy op te voeden
 • eventueel stabiele soortgenoot

Wij vragen je alleen te reageren via de mail, met een uitgebreide persoonlijke toelichting en motivatie. Als je via de “bezoek plannen” knop reageert, kunt je de gewenste informatie vermelden bij de toelichting. Op reacties zonder toelichting wordt niet gereageerd. 

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt er daarom rekening mee dat een hond tijdens de eerste kennismaking nog niet geplaatst wordt. Per dier kijken we hoe vaak het noodzakelijk is om terug te komen. De afspraken worden in overleg en in kort tijdsbestek ingepland. Ook willen wij kennismaken met het gehele gezin, inclusief de eventuele al aanwezige hond(-en). Op het asiel krijgen jullie alle tijd om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen. 

Na een positieve kennismaking worden de verdere afspraken gemaakt. 

Bowy kan

 • bij kinderen
 • bij katten

Bowy is

 • leergierig
 • sociaal
 • ontzettend lief!

Extra informatie

Extra informatie

Geïnteresseerd in Bowy?

Neem contact met ons op via de "een bezoek plannen" knop, of bel ons op (0314) 32 48 54

Let wel: het kan zijn dat er al andere gegadigden zijn, die een afspraak hebben gemaakt om kennis te komen maken. Dit wordt hier niet zichtbaar.