Over Angelina

Naam Angelina
Ras Europees korthaar
Geslacht Vrouw
Gecastreerd / gesteriliseerd Ja

Informatie

Angelina, onze dame op leeftijd kwam bij ons binnen als zeer schuwe kat die het hoogstwaarschijnlijk al jaren op eigen houtje heeft weten te rooien. Onze aandacht in haar was dan ook zeer zeker niet gewenst en dit liet ze merken door volmondig te blazen en indien nodig uit te halen (niet met ingetrokken nagels) wanneer er wat van haar werd verwacht (denk hierbij aan dierenartsbezoek etc).

Na de verplichte quarantaine tijd is ze verplaatst naar ons katten buitenverblijf. Ook hier heeft ze geruime tijd afstand weten te bewaren. Na enkele maanden kwam ze toch meer tevoorschijn maar had ze voornamelijk interesse in het voer dat haar aangeboden werd. Met de wetenschap dat ze kon vluchten wanneer zij dat wilde werd haar zelfvertrouwen groter om stapsgewijs toenadering te zoek. Op dit moment heeft ze al zoveel vertrouwen dat ze gemakkelijk benaderbaar is voor de voor haar bekende gezichten. Ook een aai is acceptabel en hier kan ze heerlijk van genieten.

Ze kan goed overweg met soortgenoten. Zelfs met het jonge grut dat enorme respect voor haar heeft. Wat kan ze van hen genieten wanneer ze hun capriolen van een afstandje gadeslaat. Het liefst ligt ze lekker te luieren in het zonnetje en te rollen in het, door de zon verwarmde zand en snuift ze de frisse lucht in.

Deze dame is dan ook zeer de moeite waard om in te investeren. Alleen al het feit dat ze van u aanwezig mag zijn op haar manier. U moet er namelijk rekening meehouden dat wanneer u komt kennismaken Angelina niet bij u in de buurt zal komen. Dit heeft een lange adem nodig ook wanneer ze voor het eerst in haar nieuwe thuissituatie terechtkomt. Bij Angelina moet uw motivatie zijn, dat u haar graag een kans biedt op een fijn rustig voorspelbaar thuis. Duurt dit weken dan duurt het weken, duurt het maanden dan duurt het maanden etc. Maar de investering van uw kant is dat zij een blijvend thuis krijgt waar ze lekker mag genieten van haar oude dag. Dat moet toch alleen al een enorme beloning zijn! Alle extraatjes die volgen zullen mooie kadootjes zijn waar u niet van had kunnen dromen en hierdoor enorm speciaal zullen zijn!

Voor haar zijn we op zoek naar een rustige een/tweepersoonshuishouden zonder kinderen. Soortgenoten geen probleem, mits niet dominant.  Voldoende ruimte binnen -als buitenshuis. Ze heeft die ruimte nodig om u voorlopig uit de weg te kunnen gaan en zich ergens veilig te voelen zonder dat ze hierop vreemd aangekeken wordt.

Wilt u iets moois kunnen betekenen voor Angelina, heeft u de ruimte en die lange adem, dan nodigen wij u graag uit om op gepaste afstand kennis te komen maken met Angelina.

Angelina kan

  • met andere katten
  • niet in een druk huishouden

Angelina is

  • op leeftijd
  • niet een schootkat

Extra informatie