Vraag en Antwoord

Antwoord op veel gestelde vragen

Kort antwoord: nee. Dit is een hardnekkig misverstand en absoluut niet waar. Vroeger gebeurde dit nog wel, maar dat zijn gelukkig lang vervlogen tijden.

Ook hier moeten wij nee antwoorden. Elke verhuizing betekent voor een dier behoorlijke stress. Daarom is het op proef nemen geen optie bij het Dierencentrum.

Als je graag eerst wilt uitproberen of een hond of kat een goede uitbreiding van het huishouden is, vraag in de kenniskring of je op de hond mag passen voor een periode. Of ga logeren bij een huishouden met een kat.

Ja, reserveren behoort tot de mogelijkheden. Er wordt - en dit is afhankeleijk van het individuele dier - wel paal en perk gesteld aan de duur van een reservering.

Al onze dieren hebben minsten 14 dagen bij ons gewoond. Dit kost geld, veel geld. Evenals alle wettelijke zaken die wij moeten doen bij een huisdier (zoals enten, chippen, meerdere worm- en vlobehandeling geven etc. etc.).

Sinds de eerste COVID 19 uitbraak in Nederland, werkt het Dierencentrum uitsluitend nog op afspraak. Je kunt een afspraak maken door te bellen tijdens onze telefonische bereikbaarheid, via de mail of, als je interesse hebt in een van de dieren op deze website, door te klikken op de "maak een afspraak" knop naast het dier.