Steun ons

Doneer "DIERect" en word donateur of geef 1 malig:

Éénmalig      Donateur

 

Het Dierencentrum Achterhoek is een unieke instantie in de Achterhoek

Jaarlijks worden er rond de 1000 dieren opgevangen die geen baasje meer hebben of (tijdelijk) kwijt zijn geraakt. Veel van deze dieren worden herenigd met de baasjes en als dat niet lukt, dan zorgen wij ervoor dat zij een nieuw en warm thuis krijgen. In de tijd dat zij bij ons verblijven, biedt het Dierencentrum hen professionele en hoogwaardige zorg aan, niets minder is goed genoeg voor de dieren die aan ons worden toevertrouwd. Maar bovenal krijgen zij warmte en heel veel liefde van zowel alle vrijwilligers als alle vaste medewerkers die hen verzorgen. En dit alles 365 dagen per jaar, want feestdag of niet: de dieren moeten nu eenmaal verzorgd worden!

Maar we doen meer, per slot van rekening is er veel te doen. Wij wijzen mensen die op zoek zijn naar hun dier de weg door alle mogelijkheden die er tegenwoordig zijn om het dier te traceren. We informeren en adviseren mensen die problemen hebben met huisdieren en vangen dieren op die niet langer bij de baas kunnen blijven om heel uiteenlopende redenen.

Om dit alles te kunnen doen en te kunnen blijven doen, hebben wij steun nodig. In de Achterhoek, als ook in Nederland, zijn er veel organisaties die zich bezig houden met het beschermen van huisdieren en het voorkomen van leed bij deze dieren. Maar onderaan de streep is een instantie als het Dierencentrum Achterhoek het vangnet voor al deze organisaties. Per slot van rekening: waar zou een ambulance naar toe moeten rijden met een gevonden huisdier als er geen opvang was? Wie zou voor uw hond of kat zorgen als u deze kwijt bent geraakt?

Help ons die dieren te helpen. Er zijn meerdere mogelijkheden ons te steunen:

Eenmalige gift

Wilt u niet vast zitten aan langlopende donaties, maar heeft u wel iets over voor de dieren? Doe dan een eenmalige gift. Het is snel, makkelijk en het verplicht u tot niets! Klik op onderstaande knop en kunt eenvoudig via Ideal een bedrag voor de dieren doneren.

Word donateur

Wilt u de dieren langer steunen en draagt u de Achterhoek en zijn dieren een warm hart toe? Word dan donateur. Klik op onderstaande knop en vul uw gegevens in. Alle gegevens die u verstrekt worden uitsluitend door het Dierencentrum gebruikt en niet overgedragen aan derden.

 

Word hok/speelweide sponsor

Heeft u een eigen bedrijf? Bedenk eens wat een hok of speelweide sponsoring voor uw bedrijf zou kunnen betekenen. Mensen die hun weg vinden naar ons Dierencentrum komen uit alle lagen van de bevolking: het houden van huisdieren is niet voorbehouden aan slechts een specifieke laag! Op een dag als Dierendag vinden letterlijk honderden Achterhoekers hun weg naar het Dierencentrum.

Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar info@dierencentrumachterhoek.nl

Feestdagen:

Niet alleen als de dagen korter worden, de temperaturen dalen en iedereen druk bezig is wensenlijstjes te maken voor Sinterklaas of Kerstman, maar ook met pasen en pinksteren wordt er veel over presentjes nagedacht.

Onlangs hebben wij onze dieren erop betrapt dat ook zij wensenlijstjes maken. Onder ons gezegd (en vertel het alstublieft niet door) weten wij dat Sinterklaas en de Kerstman zich vooral voor de kinderen inzetten. Maar misschien kunt u onze diertjes helpen?

 

Wij hebben de wensenlijstjes geïnventariseerd:

Katten:

  • blikvoer (paté vinden wij heel lekker!)
  • speeltjes: muisjes, balletjes maakt niet uit als het maar rolt of beweegt!
  • kattensnoepjes (zijn wij wat minder blij mee, want teveel snoep heeft nog nooit iemand goed gedaan. Maar als wij het niet op de lijst zetten, dan...)
  • ennuh... brokjes zijn natuurlijk ook nooit te versmaden!

Honden:

  • ballen. Tennisballen, voetballen, frisbees noem maar op. Als het maar groter dan een golfbal en minder snel kapot gaat als een pingpongbal.
  • snacks: kauwbotten, pensstaafjes, hondenworsten, kauworen en ga maar door. Er is zoveel op de markt tegenwoordig. En onze honden zijn er verzot op.

Als u onze dieren wilt verassen met de feestdagen: op het terrein hebben wij de "donatie tent" ingericht, waar de spulletjes neergezet kunen worden.

Alvast hartelijk dank!